Kunstvakdocenten
Contact

Muziek

Mijn naam is Ellen Starmans en van huis uit ben ik Orthopedagogisch Muziekbeoefenaar. Na mijn opleiding aan het conservatorium van Maastricht heb ik een opleiding tot stembevrijder gedaan. Ik verleid mensen om te zingen. Mijn mening is dat iedereen kan zingen. Helaas hebben veel mensen te hoge verwachtingen en ideeën over waar hun zang aan zou moeten voldoen. Als we echter geluid geven aan dat wat in ons leeft, als we met klank communiceren hoe het met ons gaat, dan raakt dat. Als we onszelf de ruimte geven om onze stem te laten horen en die mag precies zo zijn zoals ie is, dan is dat heerlijk. Er komt dan ontspanning en dat klinkt meestal heel mooi. Ik bied een veilige bedding waarin van alles kan en mag ontstaan. We kunnen samen zingen, ik kan begeleiden op gitaar, of ik luister en ben open en aanwezig. Als je jezelf dan zo meegedeeld hebt, dan ontstaat er verbinding. De luisteraar heeft de ander echt gehoord en dat zegt vaak meer dan een gesprek, want in je stem kun je niks verbergen. En de zanger weet zich gehoord en erkent. Ja, zo is het nu, dit ben ik. En dat is 100% de bedoeling.

Candy Fea

Dans en bewegen

Ik ben Candy Fea, in het verleden uitvoerend danser en nu dansdocent om aan iedereen handvatten te kunnen geven om (het gevoel van) dans te ervaren. Want hoewel dans een prachtige kunstvorm is, kan het vooral ook een emotievolle/ontladende expressie zijn. De ruimte in jezelf en om je heen ontsluiten door middel van beweging van je lichaam zet letterlijk en figuurlijk beweging in gang.
Klein beginnen vanuit je stoel met alleen je armen de/je ruimte omarmen naar groot met je hele lijf de hele ruimte innemen. Van liggen op de grond naar stevig staan op de vloer. Je lichaam heb je altijd bij je en ruimte, hoe groot of klein, is er altijd. Dans kan die verbinding als geen ander ondersteunen.
Hoe mooi zou het zijn om daarna in de dansstudio samen met anderen nieuwe ‘lichamelijke gesprekken’ aan te gaan met mee- en tegenbeweging. Want het belangrijkste van dans is niet hoe het eruit ziet maar juist hoe het voelt.

 

 

Astrid Kuipers

Tekenen en schilderen

Ik ben Astrid Kuipers en tekenen en schilderen zijn mijn lust en mijn leven. Het maakt niet uit wat ik maak of met welk materiaal ik werk. Ik maak grote werken en hele kleine. Het is een heel fijn tijdverdrijf om alleen of samen met anderen te doen. Ik ben graag een bron van inspiratie, net dat duwtje om te beginnen op het witte doek of papier. Een tekening of schilderij hoeft niet meteen al wat te worden. Het gaat om het plezier van het maken en het werken met mooie materialen en kleuren die passen in het moment. En in een groep is het leuk om te zien hoe verschillend de werken worden en hoe iedereen zijn unieke werk maakt. Daarom vind ik het zo fijn om via de Kunstsleutel jou te kunnen helpen, een extra steuntje te zijn, om creatief bezig te zijn.
Sinds 2015 heb ik er mijn beroep van gemaakt, als holistisch tekendocent en coach beeldend. Ik geef lessen en cursussen in mijn eigen praktijk, Praktijk de Stille Kracht, en bij Gigant. Daarnaast ben ik ondernemend met mijn gezin en hou ik van handwerken, koken, wandelen, fietsen, lezen en reizen.

 

 

Mirjam

Tekenen en schilderen

Ik ben Mirjam Berkhout en ik nodig u uit om samen met mij het tekenen en schilderen te ontdekken. Ik woon in Apeldoorn en geef schilderles in het cursushuis Gigant.
Denkt u Oh dat is veels te moeilijk voor mij? Nee, we schilderen niet de nachtwacht, maar we gaan samen uitvinden wat u leuk vindt! Misschien is dat voor u een kleurrijke vlinder en voor een ander een mooi landschap. Ik help u daarmee. Even een uurtje bezig zijn met een kwast en wat verf,lekker!

Log in

Indien niet gekozen is voor twee staps authenticatie kun je het veld beveiligingscode leeglaten.

Contact netwerkregisseur

Stel een vraag of stuur een bericht:

Met dit formulier stuur je een e-mail naar Karin Gasseling, netwerkregisseur.

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com